God og engasjerende jul med god avsenderidentitet

Q-meierienes julekartonger ivaretar både julestemningen, forbrukerengasjementet og det etablerte visuelle uttrykket på Qs melk og matlagingsprodukter

identitet og pakningsdesign

Grids leveranse

Pakningsdesign for Q-melk og Q-fløte og forbrukerinvolvering på nett.

Oppgave

Utvikle et design som både er blikkfang i butikk og som vekker følelser ved frokostbordet. Berike julemelken med engasjerende oppgaver på kartongen og på nett. 

Strategi 

Pakningsdesign: Formidle gjenkjennbare fortellinger om juleforberedelser, og sørge for at fremsiden vekker nysgjerrighet i butikk. Nett: Skape en mekanisme som gir lyst til å spille på nytt.

Julemelk pakningsdesign 2022

Hva forbereder de til jul?

Varme og fellesskap er stikkord for hva vi alle ønsker oss til jul, og er utgangspunktet for designuttakene. 

Hver melkevariant har ett tema knyttet til nissefar, nissemor, nissegutt og nissejentens forberedelser. Hva pynter de med til jul? Hva skal de bake med? Hva ønsker de seg? Hva skal de spise? 

Tema strekker seg over alle kartongens sider med illustrasjoner, samt en emojirebus som gir svar på tematikken. 

Pakningsdesign julen 2022
Identitet og pakningsdesign julen 2022

En QR-kode unna

Klarer du å løse emojirebusene er du kvalifisert til å delta i Q-meierienes julequiz. Den er bare en QR-kode unna. Hvor mange riktige klarer du, og hvor fort klarer du å svare? 

Kommer du ikke inn på top score-listen, kan du forsøke på nytt - nye spørsmål venter. Og kanskje det til slutt er du som vinner Qs egen julegenser?

Identitet og pakningsdesign julen 2022

Stort engasjement

Diskusjonene om riktig løsning på emojirebusene skjer ikke bare ved frokostbordet, men også i sosiale medier. Bilder av kartongene spres og viljen til å hjelpe hverandre er stor. 

Konkurransementaliteten er større for julequizen, hvor de ivrigste spiller mange ganger daglig. Hver dag gjennomføres mer enn 500 quizrunder med en gjennomsnittlig tidsbruk på ca 2 minutter.

Identitet og pakningsdesign 2022
Merkemarkører og pakningsdesign
Identitet og pakningsdesign julen 2022

Bli med på årets juleQuiz og delta her.

God jul!

Oppdragsgiver: Q-meieriene

Kategori: Produkter

Leveranse: Pakningsdesign

Illustrasjoner: Jon Arne Berg, byHands