Pusser opp Villa og inviterer til hagefest

I jakten på å bli mer moderne forlater mange merkevarer sin historie. Vår holdning er at merkevarer med fordel kan se til fortiden for å lykkes i fremtiden. 

Merkevarekonseptet vi har utviklet for Villa er et eksempel på det. Konseptet er tatt ut både i design og reklame.

Villa identitet og pakning

Visuell identitet, pakningsdesign og reklame

Villa logo før og etter
Redesign og styrket posisjonering
Pakningsdesign og illustrasjoner
Redesign pakning før og etter

Utfordring

Ringnes inviterte oss til pitch. Villa var merkevaren vi skulle gripe fatt i. 

Utfordringen: Villa ble av en del oppfattet som litt traust og kjedelig. Villa hadde for liten tilleggsverdi opp mot private labels. Ønsket var at Villa skulle oppleves som mer premium og moderne.

 

Bak støvet lå gullet

En tydelig posisjon basert på innsikt, er alltid det beste utgangspunktet for å designe en identitet som gir suksess i markedet. Vi snakket med folk om forholdet til Villa. 

Selv om Villa ble sett på som en litt nedstøvet merkevare, føles det likevel mer riktig å sette Villa på bordet enn Fanta og Coca-Cola når det er selskap. Her var det noe vi kunne gripe fatt i. 

Villa Farris i Larvik

Villa Farris i Larvik. Fotograf Jacob Emanuel Ludwigsen | Larvik Museums fotosamling.

Navnet Villa, og bygningen på etiketten, har noe herskapelig ved seg. Vi dykket ned i historien: Brusen er oppkalt etter bygningen Villa Farris i Larvik. 

Huset var i flere år bolig for direktørene i Farris-selskapet. I 1930 ble huset pusset opp og gjenoppsto som en sagnomsust danserestaurant som har vært hjem for mang en festlig anledning.

 

Velkommen til hagefest

I det nye designet har vi beholdt villaen, som er en viktig brand distinctive element. Men vi har forenklet og modernisert uttrykket. Brus som kategori er lystbetont og bringer glede. Den tomme villaen manglet dette aspektet.

Feir hverdagen med Villa

Vi ønsket derfor at Villa skulle finne tilbake til stemningen fra de fornemme festene i Villa Farris. I stedet for å vise bygningen fra to sider, har vi valgt å gi plass til hagen, og fylt den med feststemte mennesker. 

Der private label ofte er historieløse produkter, ønsket vi at Villa med selvsikkerhet skulle vise sin lange fartstid. “Brus siden 1964” er derfor lagt inn i designet.

 

Sprudlende hverdagsluksus

Det nye designet har forsterket følelsen av at det er mer stas å sette Villa på bordet enn annen brus. Men Villa er ikke forbeholdt de store anledningene. Villa har en touch av luksusfølelse som gjør hverdagen litt mindre hverdag.

Derfor er  budskapet i video-banneren “Feir hverdagen med Villa”. Rammen er selvsagt hagefesten. 

Vår egen konklusjon på oppussingen vi har gjort: Villa anno 2021 kan fortsatt forgylle hverdagsøyeblikkene for både store og små.

Oppdragsgiver: Ringnes AS

Kategori: Produkter

Leveranse: Merkestrategi | visuell identitet | pakningsdesign | reklame

Illustrasjon: Darling Clementine

Bannerproduksjon: Både Og