Ny visuell identitet for Digit

Digit er Brødrene Dahls fordelsprogram for frittstående anleggsentreprenører. Programmet skal bidra til forbedret drift, effektivitet og lønnsomhet. 

Grid har utviklet en visuell identitet som brukergruppen vil kjenne seg igjen i og være stolt av å tilhøre. 

Logo
Bokstav som logosymbol
Fordelsprogram
Logosymbol på flater
Navnetrekk
Annonser
Brosjyre
Digit fra Brødrene Dahl

Bakgrunn

Anleggsbransjen omfatter ofte hardt arbeid med store maskiner. Det var viktig at profilen ville reflektere dette segmentet samtidig som tjenesten fremstår som pålitelig, kompetent og smart - noe som medlemmene ville være stolt av å tilhøre. 

I tillegg til å arrangere kurs og eventer er Digits primære kontaktpunkt i dag egen nettportal og sosiale medier. Det var derfor essensielt at identiteten var optimalisert for digitale flater.

Løsning

Logoen fremhever G-en som et sentralt og stolt emblem i navnetrekket. Å fremheve G-en hjalp oss også å unngå at Digit kunne tolkes til å ha noe med IT eller siffer å gjøre. 

Vi ønsket å skape nok egenart i G-en til at den kunne fungere som et symbol på tvers av flater. “Skjult” i det negative rommet har vi inkludert en subtil hyllest til primærbrukerens hovedanliggende; gravemaskinen. Øvrige designelementer, slik som farger og dekkmønster, er med for å skape et røft formspråk som oppleves aktuelt for segmentet brukerne opererer i.

Leder Jørgen Baardson mener vi har truffet godt med løsningen: 

– Folk i bransjen kjenner seg igjen i dette. Vi har videreført det vi må kunne kalle rimelig klassisk fargebruk i bransjen. Samtidig er den nye Digit-profilen tydelig og god. Vi tror den vil bli gjenkjent godt blant våre medlemmer og gjerne formidle også utover dette litt av hva vi som bransje står for.

Grid har bidratt med applisering på kjøretøy og anleggsmaskiner, magasin og kampanjeavis, arbeidstøy, messestand, samt diverse merch.

Oppdragsgiver: Brødrene Dahl

Kategori: Tjenester

Leveranse: Visuell identitet

 

Vil du vite mer om dette prosjektet? Ta kontakt med Thomas

Strategisk rådgiver

Thomas Higgins

Strategisk rådgiver

+47 901 25 584

thomas.higgins@grid.no