God jul og god avsenderidentitet

Q-meierienes julekartonger ivaretar både julestemningen og det etablerte visuelle uttrykket på Qs melk og matlagingsprodukter

Nissefamilie på julekartong

Grids leveranse

Pakningsdesign - sesong for Q-melk og Q-fløte. 

Bakgrunn 

Hvert år siden 2015 har Grid designet Q-meierienes julekartonger. Q-logoen har alltid vært sterkt tilstede, og variantfargene beholdt. Utover det har julekartongene skilt seg en god del fra designet som har preget kartongene resten av året. 

Oppgave

Overordnet; skap julestemning på Q-melk, og julerelatert fristelse på Q-fløte. 

Strategi 

I 2020 utviklet Grid en ny visuell identitet for hele porteføljen av Q-meierienes melk og matlagingsprodukter. Ett av målene var å gjøre merkevaren Q mer gjenkjennelig på tvers av produktkategorier. 

Vi har ønsket å designe julekartonger innenfor rammen av den nye visuelle identiteten, uten at det går på bekostning av julestemningen. 

Nissefamile på Qs julekartong

For mange er det sosiale samholdet, varmen og nærheten vi viser hverandre, viktige ingredienser for å skape en god jul. 

Koselige aktiviteter utført av en nissefamilie, er tydelig blikkfang på kartongene. For at illustrasjonene skal være et godt fjernsignal som er raskt å dekode, er det kun to familiemedlemmer i hver aktivitet. 

For å forsterke forskjellene mellom melkevariantene, og vise en større bredde i julestemningen, er det ulik illustrasjon på hver enkelt variant. 

Julestemning på Qs julekartong

Nissefamilien er tegnet av Jon Arne Berg. Vi benytter bevisst illustrasjonsstilen vi ved utvikling av ny visuell identitet innførte for å forsterke tekstbudskap på Q-meierienes kartonger. 

Det vi ser på julekartongene oppleves dermed som Q-meierienes egen nissefamilie. 

Nissefamilie og julekartong

Det er ikke bare illustrasjonsstilen Q-forbrukerne vil kjenne igjen: Dynamiske former - som også preger kartongene ellers i året - danner bakteppet for julemotivet. 

Nissefamiliens aktivitet er plassert i et melkehvitt felt i midten. Det gir assosiasjoner både til frisk smak og snødekt natur. To dimensjoner som begge bidrar til å gjøre julen god.  

Nissefamilie på kartong
Jul på Q-fløte
Julestemning med Q-meieriene
Årets julekartonger

Oppdragsgiver: Q-meieriene

Kategori: Produkter

Leveranse: Pakningsdesign

Illustrasjoner: Jon Arne Berg, byHands.