Fler allsidige designere på laget

Thomas Joyce - 07. mars 2016
Lisa-Mortberg_i-speilet-960x540

Lisa er en «lugn» og reflektert designer som brenner for både kommunikasjon og funksjonalitet. Også er hun glad i tøffe tak.

Pakningsdesign, bedriftsidentitet, kommunikasjon og uteliv

Lisa Mörtberg er ny kommunikasjonsdesigner i Grid med erfaring innen både pakningsdesign og bedriftsidentitet. Hun er svensk, men oppvokst i fjellheimen med ski på beina, midt i naturskjønne Härjedalen i Funäsfjällen, i skiparadiset Tänndalen

Lisa har vært i Norge i to år og jobbet hos designbyrået Form til Fjells på Røros hvor hun har jobbet for blant andre Rørosmeieriet, Stensaas Reinsdyrslakteri, Protex og deres produkt Hip, både på produkt-, bedriftsidentitet  og pakningsdesign.

I 2015 mottok Protex og samarbeidet med Sintef Merket for god design.

Opptatt av mangt og mer avansert enn andre

Lisa har master i grafisk design fra Mittuniversitetet med hovedfokus på pakningsdesign og kommunikasjon, samt en kandidateksamen i medie- og kommunikasjonsvitenskap.

Damen er ikke bare opptatt av pakningens visuelle uttrykk, men også at selve emballasjen skal være både praktisk og ha gode funksjoner og kvaliteter; materialer, taktilitet, brukbarhet, ergonomi, universell utforming og miljø er viktige spørsmål.

Lisa-Mortberg-og-Spa-
Lisa med sin Islandshest Spá (islansk for spådom)

På fritiden er Lisa mye ute. Og som stolt 3. gangs eier av Islandshest blir det, ved siden av ulike former for vågal skikjøring, også mye ridning på fritiden. Ekvipasjen stiller normalt i konkurranser i GANGARTSRIDNING, men har for tiden pause da Spá er i Sverige med barselpermisjon.

Islandshesten er som kjent en skikkelig tøff vikinghest med masse energi og pågangsmot, men er også sosial, vennlig, «lugn» og lærevillig. Den trives i flokk, helst utendørs, og er langt mer avansert enn andre med sine hele fem gangarter. Lisa og hesten kler hverandre godt, for å si det sånn.

Lisa Mortberg portfolio 2016 from GRID Design AS