Merkeidentitet og retail for Borge tapet

Løsningen tiltrekker seg oppmerksomhet og gir økt positiv brukeropplevelse.

Merkeidentitet og retail
Logo og tapet
Merkeelementer
Merkeelementer og interiør

Bakgrunn

I mer enn 60 år har John O. Borge vært kvalitetsleverandør av tapeter og tekstiler til proff- og konsumentmarkedet.

I 2017 fikk Borge muligheten til å overta ansvaret for salg av tapet i Obs BYGG, og Grid ble engasjert til å utforme ny retailløsning.

Retailkonsept

Løsningen tiltrekker seg oppmerksomhet og gir økt positiv brukeropplevelse.

Innsikt og brukeropplevelse

Innsiktsfasen avdekket at mange av oss tenker på tapet som vanskelig, tidkrevende og gammeldags. 

Og mange har høy terskel for å begynne å lete i de mange og tunge tapetbøkene. Vi er også høyst usikre på arbeidsmengde, metode og resultat. Tapeter er dessuten ganske godt gjemt i varehusene.

Målet ble å øke brukeropplevelsen gjennom hjelpsomhet, inspirasjon og motivasjon, og ved å fokusere på at “dette er gøy og du klarer det fint selv”.

 

Løsning

Hele kategorien måtte fremstå annerledes for å tydelig skille seg fra omkringliggende varegrupper, og for å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Vi utviklet ny innredning med mer lys og vinklet tapetrullene mot kunden for å skape større varetrykk. 

Merkeidentitet og retailkonsept

Retailløsning med motto: Lett å se – Lett å velge – Lett å plukke.

Sortimentet ble trimmet. Det ble produsert ferdige prøveark som ble eksponert ved siden av varene i hyller som både eksponerte produktene bedre, og var lettere å plukke fra.

En storskjerm ble integrert i reolen som blikkfang, og viser livsstilsbilder, tips og inspirerende rom.

For å lette orientering i Borges mange tapetbøker er det designet en Borge-katalog som både informerer, inspirerer og veileder.

Resultater

Katalogen reduserte behovet for tapetbøker i butikkene, og bidro til færre spørsmål og behov for veiledning fra butikkansatte.

Ved å fjerne tradisjonelle lameller med tapetprøver, og i stedet benytte dynamiske, sentralstyrte skjermer med real-time oppdateringer som dekker hele Norge, har Borge også redusert sine egne salgs- og oppfølgingskostnader pr. butikk.

Shop-in-shop løsningene ble utviklet for å være kompatible med Coop Obs! Bygg sin standard-innredning, slik at utrulling og implementering i butikkene kunne utføres kostnadsefektivt og raskt.

God planlegging gjorde at alle butikkene i den landsdekkende kjeden var oppe og stod i løpet av 3 uker våren 2018.

Konseptet har fått meget god mottakelse og Borge melder om stadig høyere volumer i kanalen.

Distinkte merkeelementer

Distinkte merkeelementer

Komplekse mønster, strukturer, metalliske og selvlysende farger er kvaliteter i noen av tapetene som inngår i sortiment.

Utvalget er enormt og variert, og det var derfor viktig å skape en merkeelementer som var både distinkte og nøytrale, og sånn sett kunne fungere godt på tvers av stilarter.

Løsningen ble en logo med et enkelt formspråk som fungerer som virksomhets- og produktmerke. Initialen B har fått et lekent uttrykk implementert på fysiske og digitale flater, i statisk og animert form.

Oppdragsgiver: John O. Borge AS

Kategori: Retail

Leveranse: Visuell identitet | retailkonsept | magasin