Lilleborg

Betydelig endringer av fokus og posisjon, krever også betydelig endring av visuell identitet.

lilleborg_visuell_identitet_grid_1

Bakgrunn

Merkevaren Lilleborg har eksistert i over 180 år som leverandør av rengjørings- og hygieneprodukter. Historie og opphav har preget den visuelle identiteten, både som produsent av egne produkter og som støtte til andre merkevarer.

Lilleborg er naturlig nok et sterkt merke med svært høy kjennskap. Få andre firmaer har akkompagnert våre liv i generasjoner som Lilleborg. Fra bestemors Sunlightsepe til lukten av Blenda og Comfort i nyvasket tøy, og Lano, Omo, Jif og Zalo.

I 2013 gjennomgikk Orkla ASA betydelig restruktureringer. Konsekvensen for Lilleborg-selskapet ble at B2C delen valgte Orkla Home and Personal Care som selskapsnavn, mens Lilleborg ble videreført i det profesjonell B2B-markedet.

lilleborg_visuell_identitet_brevark_a4_grid_3

Oppgave og løsning

Betydelig endringer i fokus og strategisk posisjonering krever betydelig endring i visuell identitet. Navnet Lilleborg, med sin lange historie, er beholdt og tilført en robust, sterk og gjenkjennende logo med sine fire “L”-former som danner den stiliserte stjernen – et symbol for renhet og ambisjoner.

Formene gjenspeiler Lilleborgs fire områder hvor selskapet skaper verdi for sine kunder: Plan, Produkt, Kompetanse og Oppfølging. Både skarpe og mykere former fra symbolet er videreført til navnetrekket, slik at begge fungerer i en ny, visuell helhet som avsender på totalløsninger for rengjøringsystemer.

lilleborg_visuell_identitet_konvolutt_c5_grid_4
lilleborg_visuell_identitet_powerpoint_grid_6
lilleborg_visuell_identitet_stationery_grid_2
lilleborg_visuell_identitet_visittkort_grid_5

Oppdragsgiver: Lilleborg AS