Grønn oase = naturlig råvarer, raskt og enkelt

Å raskt kunne identifisere hva som serveres er helt avgjørende for suksess på høy-trafikale knutepunkter.

SSP_Haven_07a
Haven_matinspo_2c
SSP_Haven_01
SSP_Haven_03

Bakgrunn

Oppdragsgiver Select Service Partner (SSP) ønsket å realisere konseptidéen om et sunnere og grønnere mat- og drikketilbud til de reisende på norske flyplasser.

Haven var unnfanget som en konseptidé av Work AS i en anbudskonkurranse SSP deltok i for å vinne serveringskontrakter på Oslo lufthavn Gardermoen i 2017.

Grid fikk ansvaret for den totale brandingen og videreutvikling av konseptet frem til realisering.

SSP_Haven_04

Haven handler om å møte den økende etterspørselen etter sunnere og grønnere serveringstilbud. På menyen finner du et stort utvalg av grønnsaker, frukt og bær i form av salater, juice og smoothies, grønnsaksalater og nybakt brød.

Ingrediensene er nøye utvalgte, ferske og organiske når det er mulig. Med slagordet ‘Spis godt, se bra ut, føl deg bra’, tilbyr konseptet alt fra sunne smoothie-boller og salater, til supper og juice. Her skal alle kunne finne sin grønne favorittrett. 

Haven_matinspo_2

Sentralt i oppgaven var å gjøre serveringstilbudet enkelt å forstå. Konseptet måtte fremstå attraktivt for et bredt publikum og ikke som et smalt nisjeprodukt. Samtidig ønsket vi å signalisere at mat som er fersk og naturlig og som lages på stedet er ukomplisert og går raskt.

Løsning

Inspirasjonen til identiteten fant vi i navnet og Haven er en oase av frukt og grønt. Fargerikt, levende og bugnende. 

Pergola-løsningen med de hengende grønne plantene brukes både som fjernsignaler for å dekode hva som serveres og for å skape riktig stemning og følelsen av å gå inn i en grønn oase.

Matfoto brukes for å trigge sanseapparatet, mens menyer og kommunikasjon om tilvalg har en viktig funksjon for å gjøre det enkelt for kundene å velge, og holde transaksjonstiden nede.

Menyer_Haven

En dempet materialpalett med variasjon av lyst skandinavisk treverk og malte flater, understreker at her er det råvarene som spiller hovedrollen. Høye sittemøbler og langbord, signaliserer at det er hyggelig, men effektivt og ikke et sted du sitter over lengre tid.

Haven/Smoothery er revitalisert og optimalisert for flyplasser i Norge og Scandinavia. Haven på Oslo lufthavn ble kåret til regional vinner (Europa) i kategorien Årets flyplass «Food to Go» på FAB Awards 2018. Konseptet er også realisert på Værnes lufthavn, Trondheim og i Helsinki, Finland. I Finland er navnet Smoothery.

Elementer_Haven_2
Menyer_Haven_2c
Elementer_Haven_1
SSP_Haven_02
Haven_logo_bakgrunn

Haven/Smoothery er et konsept utviklet for Select Service Partner. SSP – The Food Travel Experts – som er en ledende operatør av mat og drikke brands på trafikale knutepunkter, som flyplasser, togstasjoner og transit-lokasjoner over hele verden.

 

Oppdragsgiver: Select Service Partner