Solo Super sommerbrus - skaper oppmerksomhet på merkevarens premisser

Nærmere 1000 nye produkter dukker opp i dagligvarebutikkenes hyller før sommeren. Det er kamp om forbrukers oppmerksomhet i butikken, og vinnerne er de som tar klare valg i designet. Produktet må stå godt ut og gi tydelige assosiasjoner.

Merkevarebygging og pakningsdesign

Bakgrunn og oppgave

Ringnes skulle lansere en limited edition av Solo Super med smak av eple og mango. Varianten er kun tilgjengelig i sommer. Grid fikk i oppgave å utvikle et design som oppleves som Solo, får frem smaken, og gir en god sommerfølelse. 

Strategi

Vi startet med en betraktning av mulige vektinger i designet; fokusere tungt på smaken, hvor det vil være naturlig med bilder av eple og mango, eller utvikle et design som sier “dette er sommerbrusen”. 

Vår anbefaling ble sistnevnte; skaper vi inntrykk av at dette er en brus skapt for sommer, klarer vi antakelig også å koble brusen tettere opp mot kategori-inngangsporten “forfriskning”. Da kan vi også bygge assosiasjoner som norsk og leken - som begge er viktige for Solo.  

Casebeskrivelsen fortsetter under visuellene.

Merkevarebygging og pakningsdesign Solo Super
Pakningsdesign Solo Super sommer
Merkevarebygging og pakningsdesign

Løsning

Solo Super rød julebrus er blitt en stor suksess. I designet valgte vi å la én enkelt fjøsnisse være fjernsignal og blikkfang bak Solo-logoen. For å skape et gjenkjennelig limited edition-grep for “Solo-sesong”, ønsket vi derfor å ha én karakter i fokus også på sommerbrusen. 

Norsk sommer er på sitt beste når det er varmt nok til å bade uten å måtte komme seg tilbake på land innen 20 sekunder. Karakteren på sommerbrusen er derfor en person i badering som kjøler seg ned med forfriskende Solo Super. 

Resultatet er et design som står ut - på Solos premisser - og gir forståelse av at dette er en brus som gjør den norske sommeren bedre.

God sommer!

Solo merkevarebygging og pakningsdesign

Se også: Solo Super rød julebrus

 

Oppdragsgiver: Ringnes AS

Kategori: Produkter

Leveranse: Pakningsdesign

Illustrasjon: Jon Arne Berg

Vil du vite mer om prosjektet? Ta kontakt med Thomas