Perlevenn med Bollinger

Sidsel Lie - 22. mai 2014
Perleost

Perlebroderi. Perledykker. Perlefisker. Perlegarn. Perlehøne. Perlekjede. Perlemor. Perleport. Perlevenn. Perlehumør.

Veldig populær type i mange land

Synnøve Finden har kommet med ny ost. Den er annerledes, 17. mai og hverdag på en gang. Egen kategori: Luftig og lett, saftig og syrlig, myk og mild.

Fisket heter det på dansk. Småpipet på svensk. Det vil si den har små hull. …noe utsøkt, storartet: Kampens siste mål var en perle. Champagnen perler i glasset.


 

Perler har stor symbolsk betydning i flere kulturer og står gjerne for måne, vann, fruktbarhet og renhet. I buddhistisk symbolikk står perlen for Buddhas hjerte, for visdom og åndelig bevissthet.

Visdom og åndelighet gjelder også i hinduisk tradisjon, mens perler i islam kan stå for Guds ord. I Kina satte man perler i sammenheng med det feminine prinsipp, yin. Hos grekerne og romerne med kjærlighet og ekteskap. Intet mindre, altså.

Perlebroderi. Perledykker. Perlefisker. Perlegarn. Perlekjede. Perlemor. Perleport. Perlevenn.

Perlehumør

Og skal vi tro den svenske ost & vin bloggen Who Cut the Cheeze skal du samle perlevenner, servere en moden Perleost (Hushållsost i Sverige) og Grande Année 1996 fra Bollinger. Resultatet er åpenbart.

Ellers er Perleost garantert hele familiens nye favorittost:

Merkestrategi og navnGrid Design. For det visuelle arbeidet var byrå allerede valgt: Pakningsdesign, Fjeldheim & Partners. Filmen er laget av Kitchen.

Vis profilen til Sidsel Lie