Grid research og den første testen

Sidsel Lie - 11. februar 2018
Identitet_tubetest_Grid

«Den store tubetesten» er første forsøk på å få i gang plattformen og er av typen «mindre høytidelig eksperiment».

Lavterskeltiltak

På Facebook-siden Grid research vil vi teste hvilken type undersøkelser som vil bidra til at vi effektivt kan gjøre en enda bedre jobb for våre kunder. 

Motivet for et lavterskeltiltak er et lett tilgjengelig verktøy for eksperimentering og inspirasjon i designprosessen, og en plattform for mer eller mindre høytidelige eksperimenter, som handler om hvordan vi mennesker reagerer på sanseinntrykk.

Både rekruttering og utprøving av design research på Facebook blir en spennende øvelse – og et eksperiment i seg selv!

Du kan gå rett til testen her > Den store tubetesten

Første test – og rekruttering av følgere!

I Grid diskuterer vi multisensorisk påvirkning både i og utenfor prosjektene. Hele tiden. Ikke bare fordi det er viktig å forstå alle mulige og umulige sammenhenger i forhold til en optimal løsning, men også fordi det er interessant, morsomt og spennende.

«Den store tubetesten» er første forsøk på å få i gang plattformen og er av typen«mindre høytidelig eksperiment».

sanseinntrykk_adferd-960x540
Ser, hører, lukter, smaker eller kjennes ikke ting ut som forventet tror vi ikke noe på det. Det spiller ingen rolle hva som står skrevet – du ser hva det er. Eventuelt hva det ikke er

Vi er sikre på at når du står ved riktig hylle i butikken legger du i farta ikke merke til hva som faktisk står skrevet. Tubens form, farger, grafiske elementer, overflate og tyngde i hånden gir mer enn nok informasjon til at du vet du har valgt riktig.

Designspråket snakker Mills majones på tube. Men dersom du tenker deg godt om med den samme tuben klar i hånden, og dersom vi lover deg en skikkelig god flaske vin – eller om det faktisk stod om livet, hvilket alternativ velger du?

Bli med på testen som er lagt ut på Grid research. Og selvfølgelig ønsker vi at du liker siden og vil følge oss der. Du kan også gå direkte til skjemaet Den store tubetesten, men mest av alt er vi nå opptatt av å rekruttere følgere til kommende eksperimenter.

Følg oss på > Grid research

Det handler om å jobbe riktig

Googler du design process, design research, human centric design, design thinking e.l, dukker det opp en krusedull blant mange langt mer strukturerte modeller.

For noen designkjøpere fremstår «modellen» noe skummel fordi den gir inntrykk av kaos og mangel på kontroll, mens for andre og vi som jobber i prosessen gir den et godt bilde av hva som faktisk skjer – eller bør skje.

– Med mindre oppdraget er av den typen hvor vi kan gå rett på den ikke mindre viktige, men håndverksmessige gjennomføringen.

Design_research_prosess1

Tidlig prototyping og eksperimenter, undersøkelser og tester er observasjoner (sett og hørt) som omdannes til innsikt før prosessen går videre – et skritt frem, eller et tilbake.

Vi håper Grid research på Facebook blir både et interessant supplement til feltundersøkelser, og inspirerende verktøy som er lett å bruke. Det handler om å jobbe riktig. Og raskere.

Takk til alle som vil bidra til å gjøre oss litt klokere! Design begynner med mennesker.

> Grid research